Hosta

Vilken start på veckan, Neo har haft en riktigt jobbig hosta i helgen. Då vi spenderar större delen väav dagarna ute när de var så fint väder. Så då började han hosta i lördags men under söndagen eskalerade de så natten vartinge så roligt för neo då de vart lite sömn. Så bestämde mig för att ringa vår bvc sköterska hon förstod direkt och ordnade en tid redan idag klockan 9 så han skulle få inhalera. När vi kom dit så ville en sköterska lyssna på lungorna och inge rossel hördes. Hon rådfrågade en läkare som ville ta en titt på neo. Så då fick vi gå tillbaka till väntrummet och vänta 45 på vår tur. Efter en lång väntan så fick vi träffa en ung At läkare. kände redan i början av samtalet var detta skulle sluta. Han ville inte få de till att hans hosta inte var kopplat till hans pollenallergi, då han ställde en fråga till neo som löd ungefär såhär

– får du upp nånting i munnen då du hostar neo?

och neo svara : man får inte spotta

men kommer de inte upp slem ?

ibland och neo rycker på axlarna

så sen börjar jag ta upp de här med hans allergi att man kan astma under pollen säsongen och hänvisade att jag läst de på 1177

”Allergi kan också göra att man får huvudvärk och känner sig tröttare än vanligt när det är som mest pollen i luften. En del får även hosta och retningar i luftvägarna, vilket kan tyda på att man har astma. Då är det extra viktigt att söka läkarhjälp för att få bukt med symtomen, eftersom obehandlad astma kan leda till långvariga besvär i luftrören. En tredjedel av alla pollenallergiker utvecklar astma under pollensäsongen. Astmabesvären blir oftast värre de dagar då det är mycket pollen i luften.”

men det tog han inte till sig utan fyågade om nån annan i familjen var förkyld, och just nu är linn lite förkyld snorig och lite hostig men hennes hosta är ju en helt annan hosta än den neo hostar nu. Iaf så rådfrågade han en  ytterligare   Läkare som tyckte att neo skulle ta mollipect 1-2 ggr per dag i 2 veckor och hjälper inte de så skulle vi boka en ny tid.

Så imorgon blir de ett nytt samtal till vår bvc sköterka..

image

Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.