Norrsken

Vilket fint norrsken det var ikväll, och även igår. Så mysigt!
Kvällen har spenderats uppe i Kusmarksliden, vi tog skotern dit. Och på väg dit, kom vi körades på skoterspåret och då ser jag en skum skoter och på skotern sitter det en man som har massor med reflexer på sig. Och jag skrek till Jonas, vänd, det är nog polisen som är där borta, och tillslut efter att jag typ skrikit vänd 110000 gånger så vänder Jonas bort från skoter spåret och den andra skotern kommer efeter oss. Och jag får lite panik, ni som känner mig vet hur det låter 😉 och jag är helt insnöad och tror att polisen kommer nu efter oss. Och Jonas gasar på men våran färd slutar med att vi kör fast mitt ute på legdan och ” polisen ” kommer, Och ser att det är typ en 15 åring som är ute och leker med pappas skoter. HAHAHA vilken polis det var. Gissa om Jonas har mobbat mig. Iaf var vi bjudna på middag hos Jonas farbror. Vi grillade hamburgare över öppen eld. Riktigt gott.
När vi alla hade ätit färdigt så var det dax för ungarna att prova åka skoter 🙂 alla tyckte det var super kul, speciellt Oskar och Ida. Dom fick aldrig nog tror jag. Vart bjudna på kaffe inne hos ”svärfar” och Shopiah ( lär mig aldrig stava ditt namn rätt shopiah, Sorry!! ) och där får man alltid hembakat fika 😉 ni är så duktiga!!!
Vi fick en jättefin present av Oskar, han har gjort en ljusstake till oss. riktigt fin var den. Så tack Oskar!! Ska fota den så lägger in bilden imorgon.

När vi kom hem ikväll, googlade jag på nya hundtrix jag tänkte börja lära Aurora. Och grävde fram klickern. Och hittade ett trix som jag började klicka in. Och det är ducka – hon ska allså sitta ner och ducka på komando.
Så här tränar jag in detta; jag tränar med klicker och kör med ” target ” jag sätter henne framför mig, och visar henne ” targeten ” i det här fallet en plastbunke som är upp och ner. Jag väntar tills hon nosar på den själv och då klickar jag och berömmer. där är vi nu i träningen. Men sen när hon fattar till hundra % då sätter jag den mellan hennes framben, när hon då böjer sig ner för att nudda på bunken så klickar jag och berömmer. på så vis kommer jag att lära henne ” ducka ”, och iefterhand tar jag bort bunken och lägger in kommandot ” ducka ”

Sen så ska jag lära Sid att kissa på låtsas 😉 ett roligt trix

Ha en fin kväll

Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.