Julen 2018

Vilken jul vi hade i år. Jätte trevligt med familjen. Vi började julafton hos Jonas pappa och shopiah med julgröt. Jätte trevligt och mysigt. Vi 14 for vi hem för att välkomna alla som skulle komma hem till oss. Vi var 16 personer. Vi hade burit ut vår soffa på inglasningen och gjort långbord i vardagsrummet. Barnen fick äta i köket. Trots att vi var 16 st så kändes de aldrig trångt och barnen hade så kul med Olivia. Meja fick nog en chock av alla människor så hon var mest i neos rum.

Vi åt god julmat och efter maten vart de julklapps utdelning. Barnen hade varit snälla, dom fick många julklappar. Alla var super fina.

På kvällen Vart de sällskaps spel in på småtimmarna. Vi hade Jonas syster och hennes familj här som sov över vilket barnen tycke var jätte kul.

Juldagen började lugnt och stilla barnen lekte med sina julklappar vi åt en mysig frukost med tända ljus. Sen utbröt de ett kaos. Tess skar sig på en bordskniv och blodbad utbröt. Ett litet kaos var ett faktum med att  försöka  stoppa blödningen och trösta en ledsen tjej. När blödningen hade lugnat sig så såg vi att detta måste vi in på akuten med såg rätt äckligt ut. Så viktor gick och startade bilen medans vi andra hjälptes åt att klä på Tess och torka hennes tårar. Hon började inse att hon kanske skulle få en spruta.

När vi kom fram till akuten behövde vi inte vänta länge förens det var vår tur att få träffa en sjuksyrra för en första bedömning. Hon konstaterade ganska snabbt att tess behövde sy. Så. Hon la om såret och vi fick gå tillbaka till  väntrummet. Där behövde vi inte vänta särskilt länge innan en läkare kom och ropade upp Tess. Vi fick en jätte duktig kille. En lugn och saklig doktor som inte stressade och svarade på hennes frågor och förklarade vad han skulle göra hela tiden.

Nu är vi framme då han ska lägga bedövningssprutan. Tess hon ville inte hon var ledsen och skrek. Men han pratade lugnt med henne hela tiden och hon höll fram sin lilla hand. Jag och Jon ( läkaren) påminde henne om att ta djupa andetag och sen började jag räkna med tess 1,2,3… Så hon skulle tänka på nått annat och då gick de bättre och hon lugnade ner sig.

När han skulle börja sy var hon modig och kollade på stundvis men jag strök henne på pannan och hon ville vi skulle räkna. Hon vi fick påminna om att andas djupt.

När hon var klar fick hon följa med Jon till hans kontor och välja en julklapp. Och sen skadade dom hand och han frågade om dom var vänner och hon nickade och han fick en kram.

IMG_20181225_122233

 

Hon ska sig längst ner på pekfinger. I vecket längst ner.

Gilla(2)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.