Hjälp!

Har funderat på en sak och hoppas ni läsare kan ge några kloka råd. Neo har senaste tiden tjorvat med sovningen. Han somnar oftast uran protester men vaknar efter 2-3 ibland 4 timmar och vill inte somna om. Han kan ligga snällt i sin säng ett bra tag innan han sätter i gång med gråt. Han får inte komma upp utan han får ligga tills han somnar om ibland tar de 1 timma. Och om vi ska just gå och sov får han komma till våran säng. Ikväll där emot, vi la han 8 och nu kl 22 har han i te somnat än, han är trött med vill inte sova. Vad kan detta problem bero på? Är han i nån utvecklingsfas eller är de nått annat vi gör fel eller ska vi ta bort vilan på dagen ?..

20140104-220012.jpg

Gilla(0)Ogilla(0)

One thought on “Hjälp!

 1. Hmm... inte lätt! Jag tror du behöver räkna ut hur många timmar per dygn han BEHÖVER sova och utgå ifrån det. Utifrån det borde du kunna avgöra om dagsvilan ska plockas bort. Det är väldigt olika mellan barn, Oscar slutade sova på dan när han var runt 2 år och Victor fortsatte tills han var över fyra. Det kan oxå vara så att du behöver strama åt hans rutiner hela dygnet, tex alltid väcka honom kl 7 och lägga kl 20 för att inte rubba balansen.

  Om det här har börjat precis nu så tror jag att det kan ha enbart med jul, nyår och sabbad rytm allmänt.

  Vad äter han på kvällen? Du kanske ska fundera på vad han äter o inte äter innan läggning, om det kan påverka honom.

  Personligen tror jag inte det har med utvecklingen att göra, jag tror bara att han kommit i obalans med nån rutin.
  Dessutom glömmer man ofta att barnen får mindre o mindre sömnbehove ju äldre de blir 🙂

  Skriv mer sen så jag får höra hur det går, lycka till, jag hör av mig om jag kommer på nåt annat, kram

  Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.