Viltspår

Ställde väckaren på halv 7 imorse. Idag skulle jag nämligen till Norra Åbyn i Burträsk  till Maria för hon hade med sina valpköpare en viltspårsdag som vi fick vara med på. Tack Maria för vi fick komma.

For hemifrån kl 8 och kl 9 hade vi samling. Direkt drog vi ut till spårskogen och la 2 spår var. Tidigare i veckan när jag la spår till Sid gick det jättebra. Han hade  ” sug i linan ”  och tyckte han spårade super bra.

spåren fick ligga till sig i ca 2 timmar. Gjorde ett spår till Sid som ett apellspår på 300 meter. Och det andra var betydligt kortare kanske 150 meter.

Gick med han till starten och han visar noll intresse för spåret. vart lite chockad och paf hade inte väntat mig den reaktionen. Han var ute och cyklade. Det var som han var ute och gick. Tog av han linan och gick med han lös och även då visade han noll intresse.

Besviken över detta så hade jag inte stora förväntningar över spår nr 2. OCh samma visa denna gång totalt 0 intresse. Iaf så gjorde Maria en bra motivations övning med oss.  Alla skulle stå på led med ca 10 m mellanrum och alla skulle ggå samtidigt in i skogen med klöven efter och locka och locka på sin hund ca 50m och sen skulle vi åter gå till hunden och gå spåret. Och fick jättebra för Sid. Hade bra fart och hittade klöven massor av beröm och bus med stora klöven.

När vi var klara for vi Hem till Maria & Erik och åt en god kyckling wook. sid Låg och sov i bilen.  Efter lunch gjorde vi om samma övning med denna gång gick det lite sämre, tror han var ganska trött. Men han hittade klöven och där slutade jag.

Så hoppas det går bättre imorgon. Ska ut och lägga 1 spår på morgonen med mycket motivation och bus med klöven och inte så lång. Sen om det går bra blir de ett till spår mitt på dagen ett bananspår. Och hoppas att han är tillbaka i sitt gamla jag.

Har ju anmält han till anlagsklass på Söndag. Så lite pirrig är jag och ångrar mig nästan. Men annars om det går  år skogen få jag se de som att man är en erfarenhet rikare och mer träning behövs och det är ju bara på skojj.

Nä nu blir de slappa i soffan är riktigt trött. Tyvärr blev de inga bilder tagna idag 🙁

Kram

Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.