Påfrestande att vara mamma ibland

Ikväll har jag varit ensam med barnen. Jonas for till stan vid 6 tiden för att köra lite Rc. Gick bra med barnen fram till Tess bestämde sig för att äta mitt i den roliga leken som vi lekte. Han visade bestämt att syster skulle tillbaka i vagnen. Satte mig iaf i hans rum på golvet och ammade, lekte lite med bilarna och läste en saga undertiden. Kvart i 8 så skulle jag börja göra han klar för sängen, då tjurade han ihop. Tandborstningen gick inte alls och ta d-vitamindropparna ville han inte. Men tillslut gick de. Tess hade inte somnat när jag la Neo i sängen utan rullade in vagnen i sovrummet. Och typiskt nog så börja hon vara missnöjd. Och det ända som dög va att ligga i famnen. Och då så klart vart Neo ledsen, la lilla syster i våran säng trösta Neo, lägga tillbaka han i sängen och då började de om Tess börjar knorra, Neo gråter för jag ger henne lite uppmärksamhet.
Klockan nio ringer jag till jonas och ber han komma hem. Då håller jag på bryta ihop. Och detta känner väl Neo på sig. Så la han i våran säng eftersom de ända som får honom nöjd är närhet av mig. Och just då han slog igen ögonen så kliver jonas in genom dörren och Neo vaknar. Och nu kommer han inte till ro. Är säkert en kombination av allt, jätte trött svartsjuk och mammig och pappig.
Pratade med en pedagog på hans förskola om just svartsjuka, och hon hade varit på en föreläsning, där hans sa att man kan jämföra de med att du och din man bor ihop och en dag kommer mannen hem med en ny kvinna och säger att hon också ska bo här och dela allt. Så då kan man ju sätta sig in i den situationen och känna hur dom små känner ibland..

20130818-221442.jpg

Gilla(0)Ogilla(0)

One thought on “Påfrestande att vara mamma ibland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.