1 juni och utvecklingssprång

Härligt med fredag, klockan är strax 13, och jag har hunnit med städningen, Neo han ligger i baby gymmet och roar sig. Älsklingen jobbar ju egentligen bara halva fredagar men idag blir de lite längre. När han kommer hem ska vi fara och förhoppningsvis köpa plantor och plantjord. spännande och se vad man kommer hem med:)
Kom på i morse varför Neo är så grinig, han är mitt i ett utvecklingssprång

SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungning därför att stora förändringar är på väg.
Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.

Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.

Så kan du hjälpa barnet: Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas.”

Allt detta stämmer in på Neo, plus att det är tänderna som spökar…

Igår fick han 2 små rätter till middag, den ena var morots puré och den andra var kalops som pappan hade införskaffat på Ica. Och den var en höjdare. Fick även en ny frukt puré, banan och äpple, även den gick ner. Och i morse åt han en hel portion gröt. Det går bättre och bättre och ge han smakisar:) även hittar den rätta pipmuggen så nu går de jätte bra för han att dricka. Eskas pipmugg med mjuk pip som finns på Ica 🙂

Nu ska jag underhålla Neo 🙂

20120601-130456.jpg

Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.