V.30

Besöket hos barnmorskan igår gick jättebra, gick till och med jättebra att hon tappade mig på lite blod 😉 hatar verkligen sprutor. Följde kurvan exemplariskt. Hjärtljudet va 166 och livmoderns storlek kom jag inte ihåg. Sen till våran stora förvåning så hade mitt järnvärde blivit bättre, och hon sa nått i stil med ser att du tar dina järntabletter som du ska. Både jag och Jonas tittade på varann och små log lite. HAr inte behövt ställa mig på vågen en enda gång sen vi skrev in oss. Och antar att det är positivt, att jag inte gått upp mer än normalt, för att som vi känner har vägt sig varje gång. Vägde ”in” mig på 57 kg.

Ser på räknaren här på sidan att vi byter vecka idag, v 30 är vi nu i. vår bm sa att om barnet skulle födas nu så överlever de. helt otroligt!!
Just nu är kallar jag bebisen för karatekid, gud va h*n sparkar. Inte still många minuter. Men det är bara mysigt.
Innan jag blev gravid så har jag alltid undrat hur det känns när barnet börjar sparka. Trodde det skulle göra ont eller vara väldigt obehagligt. Men ont göt de inte och inte är de obehagligt heller. Bara mysigt 🙂

Barnet:
38 cm lång och cirka 1.5 kg tung.

Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på
andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar?
Hos små flickor är klitoris förhållandevis stor och täcks ännu inte av blygdläpparna.

Mamman:
Var finns damernas?

Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att
föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde.Prioritera en stund ute i friska luften varje
dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan
på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt
eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och
vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora
krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus
mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

Gilla(0)Ogilla(0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.