Snabbare än kanelbullar men med samma goda smak! Bakade dessa och dom vart otroligt goda.
Källa: Hembakningsrådet
Uppladdad av: ros
Ingredienser
175 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning & dekor:
½ dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör
Ugn 200°
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt.
Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Ställ ut formarna i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna.
Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins.
Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen.
Grädda i ugnen 20-25 minuter.
Strössla ev över resten av socker-kanelblandningen.
Lycka till!