Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk vatten
1 msk strösocker
Fyllning:
4 st äpplen, normalstora
200 g Philadelphiaost
3 ägg
5 msk strösocker
4 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
kanel till topping:)
1. Sätt ugnen på 200 c.
2. Blanda alla ingredienser till pajdegen, arbeta ihop tills du fått en slät deg.
3. Tryck ut i en form med löstagbar botten och förgrädda i mitt i ugnen ca 10 min.
4. Skala äpplena och skär bort kärnhuset.
5. Dela äpplena och skiva ner dom.
6. Vispa ägg & socker. Sen blandar du i resten, sikta i mjölet sist Philadelphia ost & vaniljsocker
7.Rör ihop philadelphiaost & vaniljsocker.
8. Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat ca 50 min
På tisdag hade jag tänkt baka denna kladdkaka med philadelphiaost, denna är säkert super god den också.
Kladdkaka med Philadelphiaost
Kladdkakan;
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
Philadelphiaröra;
300 g philadelphiaost
1 ägg
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smör till formen och ströbröd
Ugn 200 grader
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Smöra och bröa en form och häll i hälften av smeten.
Blanda ingredienserna till den andra smeten med en elvisp så att det blir fluffigt. Bred på 2/3 av röran i formen. Häll på resten av chokladsmeten och sist resten av philadelphiaröran. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min, (ska vara ganska kladdig), låt svalna och severa med vispad grädde.
Jätte kula att du börjat lägga upp dina goda recept, ännu bättre vore om du även la till en bild så man får se det färdiga resultatet.
Jo kom på i efterhand att jag skulle ta en bild med då var den redan halv äten. Men hade gjort en fin uppläggning av sista pajbiten men vår klåfingriga son åt upp halva biten...